Goede doelen

Goede doelen

Schoenmaatjes - Edukans

Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau. Onderwijs is zoveel meer dan leren schrijven en rekenen. Door mee te doen met Edukans Schoenmaatjes leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is. En krijgen leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau!
Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor vriendjes in arme landen.

De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. Deze actie is voor alle kinderen in Nederland en loopt van begin september tot en met half december.

Waarom?
Om kinderen in Nederland te leren dat geven om een ander belangrijk is en kinderen in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau te geven.

Het Anker en Casa Rafa
Al vele jaren werken we op school mee aan het project Casa Rafa. In 2016 heeft onze school besloten dat we deze Stichting en dit project in Roemenië meer willen ondersteunen. Daarom hebben we dit project "geadopteerd". Dit houdt in dat we door het houden van verschillende acties het project ondersteunen.

Elk jaar probeert de werkgroep langs te komen om de kinderen en leerkrachten te informeren over het wel en wee in Roemenië. Door middel van verhalen en foto’s wordt de noodzaak wel duidelijk van het ondersteunen van dit project.
Zo af en toe komen Livia en Ligia met een Roemeense delegatie naar Nederland. Vaak bezoeken zij dan ook even het Anker.

Acties
Inmiddels staat “Heel Anker bakt” al aardig op de kaart. Met deze bakwedstrijd voor onze leerlingen proberen we geld binnen te halen voor Casa Rafa. Met dit geld kopen we dan iets wat op dat moment hard nodig is voor Casa Rafa. Zo hebben we in de afgelopen jaren al ondergoed en sportschoenen kunnen doneren.

Daarnaast houden we ook elk jaar een voedselinzameling.

Wilt u nu al iets bijdragen: elke 1e zaterdag van de maand is er van 11.00 tot 12.00 uur inzameling van kleding, schoenen en linnengoed in Opeinde (Hegewei 2).

U wordt op de hoogte gehouden van onze acties via de nieuwsbrief.